Sosialpolitikk

Byrådet "lukker" ordningen med kommunalt boligtilskudd

Byrådet "lukker" ordningen med kommunalt boligtilskudd

Byrådet i Oslo følger i den blåblå regjeringens fotspor, og kutter i støtteordninger til fattigfolk. Denne gang kommunalt boligtilskudd.

I tilleggsinnstillingen til byrådets budsjettforslag 2015, framlagt i forrige uke, foreslår byrådet at bystyret skal vedta: "Ordningen med kommunalt boligtilskudd lukkes for nye mottakere fra 02.01.2015. Kommunalt boligtilskudd videreføres for husstander som har løpende vedtak ved nyttår."

Kommunalt boligtilskudd er en kommunal bostøtteordning, beregnet på trygdede og pensjonister med lave inntekter. Man kan søke om inntil 1.000 kroner pr. måned i støtte, og i øyeblikket er rundt 3.800 personer inne på ordningen. For mange fattgfolk i denne byen er dette helt avgjørende støttebeløp for å få en allerede svært stram økonomi til å gå i hop. De som i dag får boligtilskuddet mister ikke dette, men å ikke la nye fattigfolk få denne bistanden er særs usosialt.

Det ser til at den rådende politikk er basert på en modifisert utgave av den såkalte Matteuseffekten, Matteusevangeliet 25,29: «For den som har, skal få, og det i overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har».

Kommentarer   

#1 Nina Martinsen. 17-11-2014 12:46
Statlig botilskudd er bedre. Foreslår å øke omfanget til den statlige ordningen, så kan den bydels-treige kommunale ordningen opphøre. Da får vi også kvitta oss med noen av de kommunale småkongene rund om i bydelene :-)
+3 #2 Ivar J 17-11-2014 12:58
Nina: det er ikke noe spørsmål om enten/eller, men både/og. den kommunale bostøtten utfyller den statlige.
http
+3 #3 Mette Celius-Forwald 17-11-2014 17:27
Stå på Ivar. De tause har ikke mange støttespillere, de rike skriker så høyt at man skulle nesten tro de er mange.

De fattige trenger deg.
+1 #4 signe wiik 17-11-2014 19:22
Veldig mange kommer til å miste den vanlige bostøtta også, når uføretrygden " liksom " øker. Utifra det jeg har kunnet regne ut, vil mange få det som meg, og kanskje måtte gi opp boligen sin. Dette er en forferdelig måte å gjøre det på,-og enda har vi to mndr til foran oss med dårlig nattesøvn før vi får den endelige vissheten om hvor ille det blir. Kan ikke fatte at de kan gjøre dette. De styrer som om Norge var på randen av ruin, samtidig som det kjøpes opp hele handlegater i London og andre storbyer. Takk for at du setter lys på alt dette Ivar J.
+5 #5 Rino Roland 17-11-2014 21:34
nå er grensa nådd. først sørget di for at kommunale boliger ble dritt dyre. etter på prøvde di å fjerne den kommunale bostøtten. å så nå det her. nei nå tror jeg di snart kan pakke samen både Høyre og Frp. di skaper jo sosial nød. få di ut før det sier virkelig pang. di kan dra et vist sted.di har aldri vert får kommunale boliger. så er det sakt. Å til dere som bor kommunalt eller har husbanklån stem Sv eller Rødt. et godt råd så kan dere slippe å måtte få supplerende sosialhjelp

You have no rights to post comments