Sosialpolitikk

Trygghetsalarm, også for fattigfolk? Bare dersom du er kredittverdig

Trygghetsalarm, også for fattigfolk? Nei, bare dersom du er kredittverdig

Ja, slik ser det faktisk ut, når vi hører om Bjørn Andrè Gulbrandsens erfaringer.

Trygghetsalarm er en alarm som eldre, funksjonshemmede og syke bærer på seg for å kunne tilkalle hjelp i akutte situasjoner hele døgnet.

Bjørn skriver til meg:

"Jeg heter Bjørn og har epilepsi. Har fått innvilget trygghetsalarm, men får ikke dette fordi det kreves et abonnement fra Telenor som mennesker med gjeldsordning eller betalingsanmerkninger ikke får av Telenor. Oslo kommune har valgt denne løsningen for trygghetsalarm som ekskluderer mennesker med betalingsvansker og gjeldsproblematikk.

På torsdag lå jeg på badegulvet etter epilepsianfall med venstresidig lammelse i ca 45 min uten å få hjelp fordi jeg ikke har trygghetsalarm. Angsten var rimelig høy mens jeg hørte det ringte i mobilen som lå på stuebordet.

I Oslo kommune i dag er det sånn at når du har gjeldsproblematikk får du ikke trygghet. Er dette noe som kan gjøres noe med straks? De som leverer tjenesten for kommunen var ikke ukjent med at det var flere som ikke fikk trygghetsalarm pga betalingsanmerkninger. Er det sånn det skal være?"  

Jeg tar saken opp med byrådet, som skriftlig overfor bystyret må besvare hva de vil gjøre med dette. Har andre tilsvarende erfaringer?