Sosialpolitikk

Alkoholpolitikk, restaurant og uteliv

Alkoholpolitikk, restaurant og uteliv

I løpet av få uker skal det rødgrønne byrådet i Oslo fremme forslag for bystyret til alkoholpolitisk handlingsplan.

Da saken ble sendt på høring av det blågrå byrådet skrev de blant annet:

»Med utgangspunkt i siste alkoholpolitiske handlingsplan har kommunen iverksatt flere tiltak og satt fokus på flere forhold i forbindelse med forvaltningen av alkoholloven. Eksempelvis har økt fokus på veiledning og dialog medvirket til at bevillingshaverne i større grad oppfyller sine forpliktelser etter alkoholloven, og dermed oppfylles lovens formål i større grad og useriøse aktører lukes ut fra Oslos uteliv.

Forebygging og bekjemping av økonomisk kriminalitet har lenge stått på agendaen og fokuset har økt de siste årene. Flere løpende vandelskontroller, styrket tverretatlig samarbeid og økt bruk av vilkår medfører at folk opplever byens uteliv som tryggere, og det er rapportert om mindre vold, mindre overskjenking og færre ordensforstyrrelser.

Oslo kommune er svært fornøyd med denne utviklingen, og ser gevinstene av en realistisk, tydelig og gjennomførbar alkoholpolitikk. Dette vil vi ta med oss i det videre arbeidet med ny alkoholpolitisk handlingsplan, der vi ser at vi fortsatt har mange utfordringer. Dette kan det selvsagt være forskjellige meninger om.

Hva tenker du byrådet/bystyret bør legge vekt på ved behandlingen av alkoholpolitisk handlingsplan?

Kommentarer   

+1 #1 Ewy Halseth 09-01-2016 10:46
Tja....jeg kunne mene mye om dette, men kommer jeg inn dit jeg vil med rullestol for å nyte "luksus-Norge"? Nei, fortsatt ikke!
+4 #2 Rolf-André Oxholm 09-01-2016 10:47
Jeg synes SV skal være litt strenge og tørre å være litt kjipe. Tenke på støy i bebodde områder (som støyplagene i bogstadveien/He gdehaugsveien eks) og vurdere tidligere stengning av kranene. Her har politiet vært svært tydelige i mange år og møtt døve ører.
+1 #3 MariMarthe Katt-Ugle Apenæs 09-01-2016 12:42
Se på helheten av det vi tilbyr innbyggere som ønsker et sosialt liv. Still krav til konsepter som tilbyr mer enn en mulighet til å drikke seg full. Og sett et tak på antall skjenkesteder, gjerne i sammenheng med hva som finnes av attraktive alkoholfrie alternativer (muligheter til å hygge seg ute uten fulle folk og drikkepress). Alle trenger et lite nudge for å finne på noe sunnere enn å drikke øl.
+4 #4 Eli M Nielsen Karagøz 09-01-2016 14:24
jeg mener at en av de viktigtse tiltakene bør være å åpningstiden på utesteden med 1 time. Altså at de stenger 1 time tidligere. det vil bekjemte både overstadig beruselese og vold. Dette er også i tråd med politiets anbefalinger gjennom mange år.

You have no rights to post comments