Sosialpolitikk

Alkoholpolitikk, restaurant og uteliv

Alkoholpolitikk, restaurant og uteliv

I løpet av få uker skal det rødgrønne byrådet i Oslo fremme forslag for bystyret til alkoholpolitisk handlingsplan.

Da saken ble sendt på høring av det blågrå byrådet skrev de blant annet:

»Med utgangspunkt i siste alkoholpolitiske handlingsplan har kommunen iverksatt flere tiltak og satt fokus på flere forhold i forbindelse med forvaltningen av alkoholloven. Eksempelvis har økt fokus på veiledning og dialog medvirket til at bevillingshaverne i større grad oppfyller sine forpliktelser etter alkoholloven, og dermed oppfylles lovens formål i større grad og useriøse aktører lukes ut fra Oslos uteliv.

Forebygging og bekjemping av økonomisk kriminalitet har lenge stått på agendaen og fokuset har økt de siste årene. Flere løpende vandelskontroller, styrket tverretatlig samarbeid og økt bruk av vilkår medfører at folk opplever byens uteliv som tryggere, og det er rapportert om mindre vold, mindre overskjenking og færre ordensforstyrrelser.

Oslo kommune er svært fornøyd med denne utviklingen, og ser gevinstene av en realistisk, tydelig og gjennomførbar alkoholpolitikk. Dette vil vi ta med oss i det videre arbeidet med ny alkoholpolitisk handlingsplan, der vi ser at vi fortsatt har mange utfordringer. Dette kan det selvsagt være forskjellige meninger om.

Hva tenker du byrådet/bystyret bør legge vekt på ved behandlingen av alkoholpolitisk handlingsplan?