Sosialpolitikk

Fredensborg Eiendom: Boligspekulant uten sosial instinkt?

Fredensborg Eiendom: Boligspekulant uten sosial instinkt?

Fredensborg Eiendom er Norges – og Oslos - største privateide boligeiendomsselskap med mer enn 4. 000 leiligheter for utleie.

Fredensborg Norge er en del av konsernet Fredensborg, som er et av Skandinavias største eiendomsselskaper med over 20.000 leiligheter for utleie i Norge, Sverige og Danmark. Konsernet har eiendommer for rundt 22 milliarder kroner, omsetter for 1,7 milliarder og sysselsetter 250 årsverk, ifølge Fredensborgs hjemmeside.

Dette er en boligspekulant i særklasse, og der i gården er det kommers til tusen. Som Oslos største utleier burde kanskje Fredensborg ta et visst samfunnsansvar også for den gruppen som har problemer med å komme inn på det ordinære utleiemarkedet.

På nettsidene deres skriver de:

"Vi ønsker alle leietagere velkomne hos oss, men har noen krav du må tilfredsstille. Vi gjennomfører kredittvurdering av alle nye leietagere, og ved anmerkning vil vi gå i nærmere dialog med deg. Videre krever vi at du er myndig, kan bekrefte at du er i arbeid eller kan bekrefte at du er student. Videre må du være norsk statsborger, eller ha fått utdelt D-nummer for å kunne være motpart ved leiekontrakt samt depositumsavtale eller leiegaranti. Videre er det fint om du kan legge ved eventuelle attester på tidligere problemfrie leieforhold."

Smak på dette: «Videre krever vi at du er myndig, kan bekrefte at du er i arbeid eller kan bekrefte at du er student.» Dette er med andre ord en beskjed til omverdenen: er du ikke i jobb (eller student) har du ikke sjans hos oss. Da hjelper det ikke at du f.eks. har varig inntekt som uføretrygdet eller mottar bostøtte. Og slett ikke sosialhjelpsmottaker.

Er det folks erfaring at Fredensborg er så kommersielle profitører som nettsidene deres indikerer?

Kommentarer   

0 #1 Tor-Arne Mathiassen 03-09-2016 09:06
pill råtten bedrift. uproff som faen..
0 #2 Astrid Kristiansen 03-09-2016 09:07
Dette er rå kapitalistisk utnytting,det selskapet har mye snusk på sin samvittighet.
+1 #3 Per Svendsen 03-09-2016 10:07
Etter kjøpet av søsterleilighet ene til Aker og Ullevål fra gode venner i Oslo kommune burde det vært reist korupsjonstilta le
0 #4 M.K.B 03-10-2016 11:47

Legg til kommentar