Sosialpolitikk

Utrygge nabolag: Handler om unge som er satt på sidelinja

Utrygge nabolag handler om unge som er satt på sidelinja

Klokt fra byråd Inga Marte Thorkildsen:"Høyre har vedtatt at vi må slutte å sende politiet etter folk med rusproblemer. Hjelp, ikke straff, må til, sier de, og det er jeg helt enig i. Å dytte folk lenger vekk fra samfunnet når de sliter, har aldri vært en god idé. Å bøtelegge mennesker som ikke har penger, er bare dumt. Høyre har erkjent at mange av disse folka er syke. Høyre fortjener ros.

I helga viste NRK en dramatisk reportasje fra noen av Oslos østlige bydeler. Når ungdom sier at de er redde i egne nabolag, og voksne ikke vil sende barna ut alene, så er det helt uakseptabelt, og det må gjøres noe med det. Gjengene som sprer frykt må brytes opp. Og igjen: Da må vi se at det ikke bare handler om å sende inn mest mulig politi. Men at dette handler om unge som er satt på sidelinja. Unge som ikke har håp, som ikke blir sett, som ikke føler seg som en del av fellesskapet. I noen av Oslos bydeler er arbeidsledigheten like stor som i Stavanger. I noen av bydelene er hvert tredje barn fra en fattig familie. Og fortsatt fanger vi bare opp en brøkdel av alle barn som utsettes for vold, i egen familie, i vennegjengen og på skolen. Det er velkjent at vold avler vold.

Vi har et stort ansvar for å gjøre noe med det. For å gi håp, sammen med foreldre og ildsjeler som står på hver eneste dag i sine nærmiljøer. På samme måte som i ruspolitikken, handler det om å se at politiet bare kan gjøre en bitteliten del av jobben. Det viktigste skjer egentlig alle andre steder."

Jeg er enig og heier på dette.


Kommentarer   

+5 #1 Kristina Hestvik 13-03-2017 06:48
Men hvor er disse gjengene? Rart at vi som bor og jobber, går i barnehage og driver med fritidsaktivite r i de angivelig forferdelige områdene, ikke ser dette. Alt kan bli bedre alltid. Men det er like mye å ta tak i i Frogner bydel som i Stovner bydel!
+2 #2 Tone Glad 13-03-2017 10:50
Til de som måtte være interessert i historien om Oslo's gjengmiljøer og tror at dette er et nytt fenomen på grunn av osv, osv ....:
www.side3.no/3256448.html.
+1 #3 Lene Fauskanger 14-03-2017 08:00
Nå er NRK herlig unyanserte i sin fremstilling av problemene i østre Oslo. De tar ikke høyde for at kriminaliteten i Norge synker, og at ungdom (og spesielt minoritetsungdo m) bruker mindre rusmidler i dag enn tidligere.

aftenposten.no/.../...
0 #4 Øystein Moe 14-03-2017 15:18
Det som er litt interessant, er at Da Anders Magnus, skulle lage reportasjen ,ville han intervjue eninnvandrer som bodde i en av de østlige Bydelene .Han vil lehalt han til å bekrefte att det var svenske tilstander i Østlige bydeler .Langt derifra sa mannen som ble intervjuet .Da betalte Anders Magnus en annen for å si at det var svenske tilstander den Bydelen Det som fortelles om er ille .Men muligens og noe overdrevet og Dramatisert . Vi snakker om kriminelle gjenger . At 11 12 åringer selger Dop , og kanskje 10 åringer og overasket meg ikke ett sekund .Men å framstille det som att Innvandrere er slik eller att fordi 38 prosent av de som lever under fattigdomsgrens en er innvandrere så er innvandrere sånn og det er grunn til å være redd Det er ett stigmatisert bilde avslo øst og innvandrere på Oslo Øst . Kriminelle er sånn som beskrevet .ja. Det overrasker meg ikke ett sekund .att ungdommer har skytevåpen , og att det er lettere å fåtakiskytevåpe n illegalt enn en pølse , stemner . Det er ikke sånn på Oslo Øst ,Det er sånn i kriminelle miljøer .Der er forskjellen .Levekår og fattigdom er større på Østlige bydeler enn Oslo Vest .Blant kriminelle er Desverre innvandrere overrepresenter t, men hvor mange kriminelle fins i Oslo og i Hele Norge generelt .Og Hvorfor mange av innvandrerne i Oslo er kriminelle i forhold til hvor mange innvandrere som bor i Oslo. Svært få .Så vi snakker om to statistikker. Blant de kriminelle er desverre innvandrere større representert enn Etnisk hvite ,Men kriminelle er en svært liten gruppe. Overvekt av innvandrere er hederlige borgere .Derfor må noe gjøres for å hjelpe kriminelle ut under jobb og til ett nytt liv .De må gis tilbud om Norskkurs de som trenger det .De må gis tilbud om utdanning. De må gis mulighet, vises tillit til ,Stones på og gis mulighet .Gratis Aks i alle bydeler Løser utenforskap . Gratis eller billige Klubbdrakt er og billig eller gratis Medlemskap, i Fotballklubben. Eller på skitrening og Idrettslaget .Gi de mulighet til å drive med sunne Rusfrie aktiviteter .La de gjerne drive med kampsport, men forteller de att det er sport , ikke opplæring g til å bli farlige slåsskjemper.
Og Sosialtrygd til Sifonivå. Sørg for å få ungdom ut i jobb, og sørg for ett godt rusfritt sunt treffsted de kan møtes , Der de lærer akseptabel oppførsel.
Det er integrering.
0 #5 Gjertrud Tveitevåg 14-03-2017 19:37
Forebyggende tiltak er viktig. Men det må ryddes opp slik at folk kan være trygge i sitt eget bomiljø.
Men synes det er ille at man lar folk omsette ulovlige stoffer helt åpenlyst på gatene i Oslo.
I Storgata foregår kjøp og salg daglig, ikke greit. Ikke greit for de som bor i omsorgsboligene der.

Legg til kommentar