Forside

Fredensborg Eiendom tøyer grensene

Fredensborg Eiendom og Ivar Tollefsen er trolig byens største boligspekulant. Vi kjenner alle de slumlignende tilstandene i Sinsenveien, men han har også en rekke andre gårder i denne byen, mange kjøpt av Oslo kommune for en billig penge. Gjennomgående er det dårlig standard, høy husleie og kontrakter for byens aller fattigste: hovedinntektskilden er nok reelt sett Oslo kommune.

Nå tøyer han nok også grensen for husleielovens bestemmelser. Beboere som alltid pun ktlig har gjort opp husleie, og aldri fått en eneste klage fra naboer eller andre, mister leiekontrakten når leieperioden går ut. Tydelig at Fredensborg forsøker seg på å skyfle ut de aller fattigste.

Fredensborg er ikke en privatperson som skal ha tilbake boligen sin for å bruke den selv eller selge. Det er et firma, en stor utleier, og som endrer vilkårene underveis. Et firma bør ha gode grunner for ikke å forlenge av avtale, når de likevel skal leie ut. De skal ikke selge eller bruke boligen selv, de skal bare leie ut til en annen.

Jeg synes dette er tvilsom praksis. Hva er andres erfaring med Fredensborg Eiendom og Tollefsens underselskaper, og det å bo i noen av disse eiendommene?

Kommentarer   

#1 Gry Mørk 17-12-2011 16:02
De skor seg på folks elendighet,har vært på noen visninger der og må si at standaren er helt elendig..blodpr iser tar de også..Er det ingen som kan stoppe en slik ukultur?
-1 #2 Haakon 17-12-2011 16:37
Skal vi prøve å tenke litt helhet, Ivar?
Om man eier et bygg så kommer dette bygget til å utvikle seg slik inntektene til bygget er.

Om man har beboere som betaler lite blir standarden der etter. Jeg skjønner du ser på dette litt som Ole Brum. Man skal betale minst mulig og ha best mulig kvalitet. Min erfaring er at det ikke fungerer slik.

Men- for å spørre : Om man innfører eiendomsskatt må disse pengene dekkes inn. Man må jo få tak i penger til å betale med. Du er for en slik skatt. Syns du det skal gå ut over kvalitet eller økte leier?
#3 Nina Dessau 17-12-2011 20:49
"tenke litt helhet" skriver Haakon, og da henviser jeg til en av Ivars tidligere poster.: "Da det borgerlige bystyre-flertal let i sin tid solgte 1.744 sykehusboliger, skulle pengene brukes til sosialboliger. I stedet endte kommunen med å leie de samme boligene tilbake, til høy pris for lav standard. En forsoffen ettroms-leiligh et koster 7200 kroner pr. måned. I fjor betalte bydel Bjerke 10 millioner kroner leie, og bydelspolitiker e kaller området "slumlignende."

Et av mange eksempler på at Høyre/Fr.P. sløser bort millioner på millioner av fellesskapets midler, og vinneren er boligspekulante n Ivar Tollefsen i Fredensborg Eiendomsselskap.

Les i Aftenposten: Oslo leier boliger de solgte i 2001.
#4 Bård Stokkan. 17-12-2011 21:11
Hei. Det er en lite nyansert og ensporig blogging du holder på med. Jeg tror, og kjenner til at det brukes mye midler til oppussing og vedlikehold av leiligheter.... Når beboere ikke følger husordensregler laget for leiligheten/går den blir det vanskelig..... Vaktmestere rydder unna så godt som mulig, vanskelig å bytte vindusruter annenhver dag hvis beboere knuser etc...... Mange i Norge trenger bolig, alle, både nordmenn og utlendinger vet ikke helt hvordan de skal ta vare på sine egne eller andres eiendommer.... Markedet styrer vel prisene, leietagere velger vel om de har råd til det eller ikke.....
#5 Haakon 20-12-2011 18:15
Nina
Jeg husker det godt. Kommunene (offentlige) er ikke en god bygningseier. Det viser seg gang på gang. Skoler som har elendig ventilasjon, lufting, varme. Sykehus som forfaller - Ullevaal er ikke lenger egnet som sykehus kommer det frem. Og - disse sykehusboligene som var i elendig stand og ville koste kommunen mye å sette i stand. Penger som må konkurrere med bane, sykehjemstilbud , avrusing og skoler. ( Det er grunnen til at det offentlige lar ting forfalle).
Og nå sist med Munchmuseet som må rustes for 400 millioner for ikke å ødelegge kunsten - tross for at bygget ikke skal brukes på sikt. Uansett om det nye kommer her eller der.

Om man selger ut og leier tilbake er vedlikeholdsspø rsmålet i leiekontrakt med eier av bygget. Dette betyr at man får tilbake den kvalitet men betaler for. Om man betaler lite får man lav kvalitet, om man betaler mer så får man bedre kvalitet.

Ansvaret for vedlikehold er nå ikke kommunens problem og eier må stilles ansvarlig om kontrakten ikke holdes. I motsetning til om kommunen eide - hvor vi ser at ingen tar ansvar.

Bård har også rett i at det er brukerne av bygget som har ansvar også.
#6 Tom 15-01-2012 22:19
Er i tvist med Fredensborg AS nå, angående et leieforhold i Kirkeveien. Husleien for 17 kvm er kr 7000,- pr. måned. Jeg skulle fremleie grunnet jobb i annet fylke, samt at fremleietaker ville leie tiden min ut. Fredensborg nekter, og bryter derfor husleieloven. Har nå advokat som bare rister på hodet. Vurder erstatningssak etter at saken er vunnet i Husleietvistutv alget, noen må sette et eksempel for dette useriøse firmaet.
#7 Tom 15-01-2012 22:20
ja..presiserer at Fredensborg AS ikke aksepterer min rett til å si opp kontrakten når de på usakling grunnlag nekter fremleie. De holder på opprinnelig leietid, merkelig å drive med utleie, uten å kjenne til husleieloven?!
#8 Thomas 15-02-2012 23:36
Media må rett og slett gå ut og advare folk fra å tegne kontrakt med dette useriøse firmaet, som systematisk bryter norsk lov!
#9 Annero 15-02-2012 23:38
ja..så sitter det BI-utdannede megler-fjotter og oppfører seg som jurister, må jo bare bli useriøst! Det gode er at de taper så fort folk gidder å dra dem for retten.
#10 Abisar 24-02-2012 23:30
Fikk nylig et forelegg fra Politiet for å ha svart truende på en av Fredensborg Eiendoms annonser på Finn.no. Det eneste kriminelle i denne saken et at Fredensborg redigerte det jeg skrev slik at innholdet nå kunne tolkes som en trussel om å sprenge hele sinsensveien i lufta. I avhør bad jeg politibetjenten om å skaffe orginalbeskjede n fra Finn.no, men fikk til svar at han stolte på versjonen til Fredensborg. Da tok jeg kontakt med Finn.no på egenhånd, men fikk vite at de ikke sparer beskjeder som sendes fra deres sider mer enn ett døgn, så i praksis blir det derfor påstand mot påstand. En sak for retten ?
-1 #11 kjell bakken 28-04-2012 09:54
fredens borg er en stor kjeltring og kan få gjennom alt han vil ved hjelp av oslo komune komunen er korupt
politiet tror på fredens borg ja selfølgelig hva gjørman ikke for penger politiet burde ha tiltalt og straffet tollefsen for llengst men tør ikke kjeltringer lenge leve
+3 #12 Petter 31-07-2012 21:29
Knuste nettopp Fredensborg i husleietvistutv alget, hvor de rett ut bekreftet at selskapet bryter norsk lov, drøyt! hold dere langt unna dette useriøse firmaet.
-1 #13 ronja 23-08-2012 19:40
Lurer på hva denne tcisten gikk ut på? Jeg har selv sagt opp men de mener di har krav på 12000 altså halve depositumet mitt fordi jeg ikke har bodd der i et pr. men det står ingenting om dette i kontrakten som de påstår det gjør.
#14 Andreas B 04-07-2013 17:51
Eier de boligene de leier ut selv?
Hvilke rettigheter har man hvis man blir sagt opp og de bare skal leie ut til en annen til en høyere pris?
#15 Håkon D 12-08-2016 10:10
Betaler kr 8 000 for en liten leilighet hver mnd. Har betalt for leie tre dager etter forfallsdato ...ringte dem flere ganger på Telefon: (+47) 23 29 20 00 ... svarte ikke .. etter 3 dager har fått et brev fra retten og pluss saksomkostninge r 4 000,- kr!

You have no rights to post comments